ПРЕМИУМ ОБЯВИ

Вашата обява тук!!!Вашата обява тук!!!Вашата обява тук!!!

Обява

Гърция 2018- двудневна

Обява от Christravel, Дата: 16-04-2018
Категория:
Тази обява е по-стара от 50 дни. Това може би означава, че не е валидна вече. Моля потърсете информация в обяви от същата категория.
Ден първи. Отпътуване от София в 7.30ч., площад Руски паметник по маршрут София – Дупница –Сандански – Кулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини /и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици, като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина.Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко, в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан. Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една отнай-красивите и интересни, дори и според „National Geographic” , е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна през 1998 г. Дължината и е 3 км, като от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек, посетил пещерата, остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени от природата в продължение на милиони години, както и от невероятния спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина, достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м.Отпътуване към Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция заради прекрасните плажове със син флаг. Настаняване в хотела привечер, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини.Нощувка.

Ден втори. Отпътуване към Кавала в 10:00часа. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; пристанището;къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт, по който се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за България в 14:30 часа.Кратка спирка за пазаруване в гръцкия магазин ’’Цинцарис’’. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.

Редовна цена на основен пакет: 129.00 лв на човек в двойно или тройно студио.

Промоционална цена на основен пакет: 76.00 лв

Задължителни такси:* пътни такси – 10 евро (заплащат се в деня на отпътуване).
Крайна промоционална цена на пътуването:96.00 лв. /осн.пакет + пътни такси/

Крайната цена включва:

* транспорт с лицензиран автобус – климатик, минибар и TV.

* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати /входната такса се заплаща допълнително/.

* Туристическа програма в Кавала .

* 1 нощувка в хотел в Керамоти.

*медицинска застраховка с покритие 2000 евро.

* придружител от агенцията по време на цялото пътуване.

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път .

Допълнителни услуги по желание:

* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 4 лв., за лица над 65 г. - 8 лв.

* Разходи от личен характер.

* Входни такси за туристическите обекти.

Ориентировъчни входни такси:

* Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 7 евро.

* Вход за пещерата Алистрати - 6 евро.

* Крепостта в Кавала -2, 50 евро.

Необходими документи:

лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.* За деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители –попълва се по образец.

Забележка:Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Цена (лв.): 76 лв.
Гърция 2018- двудневна
Реклама

Подобни обяви

Още подобни обяви: Гърция 2018- двудневна

Коментирай


Натиснете пет и едно
1 2 3 4 5 6 7 8
Моля, пишете на кирилица! Коментари на латиница ще бъдат изтривани от модераторите без предупреждение, ако бъдат забелязани!

Още обяви за: Гърция, 2018, двудневна
Общо обяви: 150426
Обяви за днес: 7